SINNERBOY

Euskirchen, City-Forum

2010.05.15.

Sinnerboy

Viszonylag nehezen találtuk meg a City Forum központot a belvárosban, de időben érkeztünk. A jegy előre foglalva 10 EUR. A kicsi teremben már vagy 45 - 50 ember. Fiatal - idősebb vegyesen. A színpad egyszerű, dob, hangfalak + technika és fények. Bemelegítésként Thin Lizzy szól.

21.10-kor készülődés, hangszerek előkerülnek, és 3 idősebb úr, utcai öltözetben elkezdi a varázslatot. Lehetünk 60 -70 – en

Sorban jönnek: Cradle Rock - Do you read Me - Shin Kicker - Bought and Sold –Philby végül a Walk on Hot Coals. Az első rész 40 perc, utána 20 perc szünet.

A második részben: Wayward Child - Key Chain – Bad Penny - Tattoo’d Lady - What's going On - A Million miles Away - Slumming Angel - Moonchild - Shadow Play - Follow Me.

A közönség egyre jobban élvezi a zenét, és én is annak ellenére, hogy Rory-t élőben soha nem láttam. S bár minden dala a fülemben, észlelem a különbségeket, a ki nem játszott hangokat. Tele vagyok a jó hangulattal és a varázslattal. Közben azon gondolkodom, hogy bejött ide 3 "kocsmai zenész" és jobb hangulatot és nagyobb élményt nyújt, mint némelyik hazai menő banda. Feltehetően azért, mert alázatosak és fegyelmezettek, Rory-hoz, a zenéhez. Kiszolgálják a zenét és a közönséget, aki szellemidézésre jelent meg.

Sinnerboy

Az utolsó szám után a gitáros - Barry Barnes - nagy hévvel emeli gitárját a magasba, így a zsinór kiszakad belőle. Hiába lelkes a közönség és követel ráadást, csak kemény brummmogás szól a hanfalból.10 perccel múlt éjfél. Elégedetten indulunk haza.

Amikor elhajtunk a Forum előtt a nyitott kocsiablakon, behallatszik a – The Last of Independents.

SuLa beszámolója. Köszönet érte.