Miért?

Az oldal ötlete és elnevezése évekre nyúlik vissza. Az értelmi szerzők kis barátaim, akik gyakran összekevertek a hivatalos program magazinnal... :) A kölykök közben felnőttek, a saját útjukat járják. Útjaink néha keresztezik egymást, ilyenkor jól érezzük magunkat egy-egy bulin. Sokat tanulunk egymástól. A helyzet persze mit sem változott: továbbra is elnéző mosollyal legyintenek, ha egy-egy kedvenc bandámat tukmálom rájuk. Áááááá, már megint "csillazene"... :)

A kölykök

Csillazene

Milyen? Többnyire blues vagy blues alapú muzsika, de gyakran teszek kirándulásokat a rock, a folk, a jazz sőt a punk világába is.

Bandák

Szakértő ismerőseim szerint javíthatatlan vagyok: teljes odaadással tudok rajongani csip-csup "no-name" bandákért is. Igen. Ezek az emberek, gyakran kemény munka után "zajkeltésükkel" boldog pillanatokat okoznak nekem. Ha ezt az örömet másokkal is megoszthatom, még jobb... Természetesen nem zárkózom el a világsztároktól sem  :)

Bulik

Olyan koncertekre szeretném felhívni a figyelmet, melyekre magam is szívesen ellátogatnék. Ezek a mulatságok néha csak szájról-szájra terjednek, és alkalmanként csekélyke hallgatóság előtt zajlanak. Az esetleges "történelmi" pillanatokat csak bootlegek őrzik, vagy néha még azok sem. Hogy mi az érték, és mi tűnik el a feledés homályában, majd eldönti az utókor, ha akarja. Én szeretem magam jól érezni. Ha ehhez társak is csatlakoznak, kész öröm. Ha valaki tudja megoldást, hogyan lehet egyszerre több helyen is előfordulni, bátran jelezze.

Képek

Mivel nem vagyok profi fotós, és felszerelésem is csak egy olcsó kis kamera, képeim kizárólag a pillanat megörökítésére, az események illusztrálására szolgálnak. Ha a minőség ellenére, mégis használni akarod, megtisztelnél vele, ha nem távolítanád el a logót.

Hírek

Híreim ajánlókból  , beszámolókból  , és általam kiemelten fontos felhívásokból   állnak. Az ajánlókhoz igyekszem minél több tényszerű információt begyűjteni. A beszámolók viszont kizárólag saját, erősen szubjektív benyomásaimat tükrözik, inkább hangulati leírások, mint valódi koncertkritikák. Az élet, úgy hozta, hogy időhiány miatt az ajánlókról le kell mondanom.

Archívum

Régebbi, hosszabb, összeszedettebb dolgaim, melyek 2004-től a zenekar.info-n jelentek meg, egyenlőre a vinyómon pihennek. Az elsőt EOX felhívására követtem el. A Sziget hetijegyet ugyan nem nyertem meg, de a különdíjat jóízűen elfogyasztottuk anno... aztán persze nem volt leállás... ha egyszer kitör a közlési vágy... :) 2007-től több, mint 2 évig saját honlapomat szerkesztgettem, melynek tartalmát igyekszem folyamatosan feltölteni ide

Linkek

Ebben a részben kedvenc oldalaim, netrádiók, klubok, fesztiválok, elérhetőségét gyűjtöttem össze.

Rory

A név magáért beszél. Nem versenyezhetek a hardcore Rory Gallagher rajongók gyűjteményével, de szeretnék a magam módján emléket állítani kedvenc ír gitárosomnak.

Burney

Egyik zenei lelkitársamat Hollandiában találtam meg. Az ő rövid, velős beszámolóit olvashatjátok, képeivel színesítve (angol nyelvű változat).